Geboortewensen

Geboortekaarten zijn de ideale manier om iedereen te laten weten dat je kindje geboren is. Dit is dé manier om de feitjes over je kleine spruit in een keer rond te bazuinen. Geboortekaartjes zijn vaak de kaarten die het langst bewaard worden. Veel mensen vinden het dan ook leuk om een originele en persoonlijk kaart te sturen. Maar wanneer begin je met het ontwerpen van je kaartje? Wat moet er allemaal op komen te staan en naar wie stuur je het kaartje? Hierbij geven we je enkele tips.

Wanneer geboortekaarten versturen?

Wat voor kaartje je stuurt is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen wensen. Het is jouw kindje en jouw kaart, hierbij kan je dus eigenlijk nooit de fout ingaan. Het is wel verstandig om op tijd na te denken over wat voor kaartje je zou willen sturen. Na de bevalling zal je je handen vol hebben aan de kleine en weinig tijd meer hebben om na te denken over een kaartje. Het is gebruikelijk de kaarten te versturen op de tweede dag na de bevalling. Wel zo handig als het ontwerp dan al klaar ligt natuurlijk.

Jouw persoonlijke kaartje

geboortekaartjeEr zijn veel manieren om een persoonlijk geboortekaartje te maken. Ben je zelf creatief? Dan is het leuk om zelf aan het ontwerpen en/of knutselen te gaan. Dit kan je doen door middel van een van de handige hulpprogramma’s op internet of helemaal met de hand. Op die manier is het mogelijk om leuke extra’s aan de kaart toe te voegen.

Denk aan een roze of blauw strikje of lintje, of bijvoorbeeld een klein zakje met muisjes. Ben je zelf minder creatief? Laat het dan over aan een professional. Zij hebben vaak zeer veel voorbeelden waar je uit kan kiezen en waar je eventueel nog een persoonlijk tintje aan kan geven. Ook zien we steeds vaker geboortekaartjes met een foto.

Wat moet er op de kaart komen te staan?

Hier zitten geen vaste regels aan vast, het is helemaal aan jou wat je hier graag wilt delen met degene aan wie je de kaarten verstuurt. Hierbij wel een lijstje van gebruikelijke vermeldingen zodat je niks kan vergeten wat je misschien achteraf wel had willen vermelden.

  • Naam van de baby.
  • Het geslacht.
  • De geboortedatum.
  • Lengte, gewicht, geboorteplaats en tijd.
  • Bezoekinfo, denk hierbij aan tijden waarop je bezoek kan en wil ontvangen en gegevens hoe ze contact op kunnen nemen om een bezoek te plannen.
  • Adresgegevens, waarschijnlijk zullen veel mensen een felicitatiekaartje willen sturen.
  • Cadeautips, ook hiervoor zijn online hulpmiddelen beschikbaar. Mensen kunnen afvinken wat ze gekocht hebben waardoor je geen dubbele cadeaus zal ontvangen.

Geboorteksten

Een mooie tekst op een geboortekaartje is iets wat kersverse ouders graag willen. Ben je op zoek naar mooie teksten voor een geboortekaartje? Doe je inspiratie dan op bij de geboorteteksten.

Ben je op zoek naar teksten om iemand te feliciteren met de geboorte van hun kind, kijk dan bij de felicitatie geboorteteksten.